Αποκλειστικό: Στην Εισαγγελία η φωτιά στο ΧΑΔΑ στο Χιλιομόδι

Εξελίξεις υπάρχουν γύρο από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΧΑΔΑ στο Χιλιομόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hlektra.gr η υπόθεση μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής έφτασε στην Εισαγγελία Κορίνθου.

Από την πλευρά του ο δήμος Κορινθίων σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «από την πρώτη στιγμή που κατεγράφη το συμβάν αντιμετωπίστηκε όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Μηχανήματα του δήμου έκαναν επιχωματώσεις έως τις 4 τα χαράματα της Κυριακής προκειμένου να σβήσουν τις εστίες και να αποτρέψουν την επέκτασή τους. Σήμερα Δευτέρα η φωτιά έχει σβήσει, ελάχιστες εστίες απομένουν…».

Στην ιδια ανακοίνωση η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι έλαβε έγκαιρα και πριν από αρκετό καιρό μέτρα για την περιφρούρηση του ΧΑΔΑ, όπως «περίφραξη του χώρου, επιτήρηση από ιδιωτική εταιρία φύλαξης, έλεγχο της πρόσβασης σε 24ωρη βάση…».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι παρ’ όλα αυτά τα μέτρα δεν στάθηκε δυνατό να αποτραπεί η ανάφλεξη.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ακόμη ότι “στις 17 Φεβρουαρίου ο  Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε  από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αν.Γκιολή την μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ προκειμένου να εντάξει το έργο της αποκατάστασης του στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Η μελέτη αυτή βρισκόταν για χρόνια στα συρτάρια της Αντιπεριφέρειας χωρίς ο δήμος να την έχει αξιοποιήσει.

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ θα γίνει από το δήμο μόλις ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια».

Τέλος αναφέρει η ανακοίνωση,  ο δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε θερμά τους εργαζομένους στο τμήμα καθαριότητας για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή τους , τον άμεσο έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς σε χρόνο πολύ λιγότερο απ ότι σε ανάλογα περιστατικά ανά την επικράτεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ