Στα Τρίκαλα Κορινθίας έπεσε η αυλαία για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Peloponnese Food Stories” (βίντεο)

Τα Τρίκαλα της Κορινθίας ήταν ο τελευταίος σταθμός για φέτος στο γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας: «Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Αρεόπολη Λακωνίας, συνεχίστηκαν σε Κορώνη, Παράλιο Άστρος Κυνουρίας και Τολό Αργολίδας.

Η γαστρονομική αυτή εκδήλωση σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στα ορεινά Τρίκαλα Κορινθίας περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Στόχος της ήταν αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία. Συγχρόνως, προωθήθηκε η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, το Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ