Η συνταγή της ημέρας: Monkey Bread με πέστο βασιλικού

Monkey Bread με πέστο βασιλικού από τον Πέτρο Συρίγο. Μία απίθανη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού…

Υλικά 
– Monkey BreadΓια τη ζύμη
640 γραμμ. αλεύρι σκληρό
35 γραμμ. μέλι
8 γραμμ. μαγιά
50 ml ελαιόλαδο
360 ml νερό χλιαρό
8 γραμμ. αλάτι ψιλό

Για το πέστο βασιλικού
50 γραμμ. φύλλα βασιλικού
180 γραμμ. ελαιόλαδο
50 γραμμ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
60 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
500 γραμμ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

Για την σάλτσα ντομάτας-βασιλικού
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
5 γραμμ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ ρίχνετε το νερό με την μαγιά και το μέλι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη και ελαστική. Βάζετε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Για το πέστο βασιλικού: Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

H συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με ντομάτα και φέτα

Για την σάλτσα ντομάτας: Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά στο τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και αλατοπίπερο.

Για την συναρμολόγηση: Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την κόβετε σε μπάλες των 50 γραμμαρίων, την ανοίγετε με την βοήθεια των χεριών και αγκαλιάζετε μέσα της την μοτσαρέλα. Έπειτα την περνάτε μέσα από το πέστο και την τοποθετείτε σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ, συνεχίζετε την διαδικασία για όλη την ζύμη, ψήνετε στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με την σάλτσα ντομάτας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ