Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο και απολαυστικό κέικ με μπανάνα

Το πιο εύκολο και απολαυστικό κέικ με μπανάνα, έτοιμο σε λίγη ώρα, με τα καλύτερα υλικά! Η συνταγή είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη

Υλικά – Το πιο εύκολο και απολαυστικό κέικ με μπανάνα 

4 ώριμες μπανάνες
120 ml ελαιόλαδο
400 γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
350 γραμμ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
150 γραμμ. θρυμματισμένα καρυδιά

Για την γκανάς
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις μπανάνες κομμένες και πολτοποιείτε με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Ρίχνετε τα αβγά και τις βανίλιες και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, και το αλάτι και κοσκινίζετε όλα τα υλικά. Ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν.

Τέλος, προσθέτετε τα θρυμματισμένα καρύδια και ανακατεύετε απαλά. Λαδώνετε με ένα πινέλο μία φόρμα και αλευρώνετε πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 – 50 λεπτά. Έπειτα βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
Όταν ζεσταθεί αρκετά αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας. Ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθεί και αφήνετε να σταθεί για 3 λεπτά. Τέλος περιχύνετε το κέικ και είσαστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ