Σήμερα μαγειρεύουμε με τον Ακη Πετρετζίκη Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

Συστατικά

κοτόπουλο, ολόκληρο
750 γρ. πατάτες baby
3 στικ σέλερι
κρεμμύδι
κόκκινη πιπεριά
καρότα
2 σκ. σκόρδο
5-7 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
1 κ.γ. γεμάτο κάρι
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
300 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Κόβουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής στη μέση και τις μεταφέρουμε στη γάστρα.
Χοντροκόβουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και την πιπεριά, κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, και τα προσθέτουμε στη γάστρα.
Λιώνουμε το σκόρδο με την πλαϊνή πλευρά του μαχαιριού και το προσθέτουμε στη γάστρα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι , τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Φοράμε γάντια, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο εξωτερικά και μέσα στην κοιλιά με αλάτι και πιπέρι, και το μεταφέρουμε στη γάστρα.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στη γάστρα πάνω από το κοτόπουλο και την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού στο κοτόπουλο και στα λαχανικά.
Προσθέτουμε το νερό, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας, τη μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1,5 ώρα.
Αφαιρούμε το καπάκι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220ο στο grill και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε τη γάστρα από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ