Brunch: Υγιεινές επιλογές που δεν θα σας βγάλουν εκτός προγράμματος

Η συνήθεια του brunch έχει ενταχθεί πλέον στην ελληνική διατροφική κουλτούρα και αποτελεί αγαπημένη συνήθεια για το σαββατοκύριακο, όπου είναι αφορμή για να συναντήσουμε φίλους. Ωστόσο, οι επιλογές brunch συχνά διχάζουν ανθρώπους που θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, μιας και πολλές επιλογές είναι πλούσιες σε θερμίδες και λιπαρά.

 

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο υγιεινό brunch ανάλογα με τους διατροφικούς μας στόχους στη δίαιτα, αρκεί να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Επιπλέον, το γεγονός ότι η κατανάλωσή του γίνεται σχετικά νωρίς μέσα στη μέρα (10-12μμ), λειτουργεί αντισταθμιστικά σε οποιαδήποτε διατροφική ατασθαλία, μιας και όσο νωρίτερα τρώμε τόσο καλύτερα λειτουργεί ο μεταβολισμός μας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθούμε με την παρέα μας για brunch μπορούμε να επιλέξουμε κάτι από τα ακόλουθα:

  1. Αυγά ποσέ ή ομελέτα με λαχανικά, αβοκάντο και ψωμί πολύσπορο ολικής αλέσεως.
  2. Budha bowl ή chia pudding (πουτίγκα) με γιαούρτι με κόκκινα φρούτα, σπόρους chia, δημητριακά ολικής αλέσεως.
  3. Φυσικό χυμό πορτοκάλι & Γερμανικό ψωμί τύπου dinkel, με σολομό, λαχανικά και αβοκάντο.
  4. Pancakes (μίγμα με αυγά, γάλα, βρώμη, μπανάνα) και σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς.

Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες και «καλά» (πολυακόρεστα/μονοακόρεστα λιπαρά οξέα). Η ταυτόχρονη παρουσία των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών μας χορταίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δυναμώνει το μεταβολισμό. Δεδομένου ότι το brunch είναι κάτι ενδιάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, είναι πολύ πιθανόν εκείνη τη μέρα από το μεσημέρι και μετά να φάμε ελαφρύτερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ