H συνταγή της ημέρας: Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ

Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ… Το καλύτερο πιάτο για το Σαββατοκύριακο από τον Πέτρο Συρίγο!

 

Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ – Υλικά

500 γραμμ. πέννες
12 φέτες μπείκον
12 τμχ μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκ.σκόρδο
3 κλ. Θυμάρι
200 γραμμ. γκούντα τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ
150 γραμμ. βούτυρο
150 γρ αλεύρι
1 1/2 λίτρο γάλα
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2 κρόκους
Αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
Φρυγανιά

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το Θυμάρι και αν θέλουμε σβήνουμε με κρασί. Το αφήνουμε στην άκρη.

Για την μπεσαμέλ: Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα.το κρεμμύδι ολόκληρο και τη δάφνη. Αφήνουμε δίπλα μας να ζεσταθεί.Βάζουμε μια χαμηλή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο, όταν λιώσει βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με σύρμα.

Μετά από 2 λεπτά αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί γκούντα, βάζουμε μοσχοκάρυδο και τους κρόκους και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και παρμεζάνα στον πάτο. Βάζουμε στα ζυμαρικά τα σωταρισμένα υλικά και 3 κουταλιές μεγάλες από τη μπεσαμέλ,ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε όλο αυτό στο πυρέξ, από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ