H συνταγή της ημέρας: Θεϊκή πίτσα με ρόκα και προσούτο

Πίτσα με ρόκα και προσούτο, η καλύτερη επιλογή για βραδιές με φίλους στο μπαλκόνι! Εύκολη και πεντανόστιμη, θα σας ξετρελάνει…

Υλικά – Πίτσα με ρόκα και προσούτο375 γραμμ. νερό χλιαρό
375 γραμμ. παραδοσιακό αλεύρι μπλε τύπου 70%

250 γραμμ. αλεύρι πολυτελείας λευκό 55%
125 γραμμ. αλεύρι ζυμωτό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή

38 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. εβαπορέ γάλα
15 γραμμ. ζάχαρη
12 γραμμ. αλάτι

Για τη γέμιση
300 γραμμ. γκούντα
300 γραμμ. μοτσαρέλα
300 γραμμ. τσένταρ
2 ντομάτες σε φέτες
½ ματσάκι ρόκα
100 γραμμ. προσούτο
Ρόκα

Διαδικασία – Πίτσα με ρόκα και προσούτο

Για τη ζύμη: Βάζετε ένα ποτηράκι από το νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μια μπασίνα και την αφήνετε να δουλέψει. Ανακατεύετε όλα τα άλευρα με το αλάτι και, όταν είναι έτοιμη η μαγιά (θα έχει αφρίσει), βάζετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε πολύ καλά πάνω στον πάγκο.

Αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια βάζετε αλεύρι στον πάγκο, χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 200 γραμμ. και ανοίγετε με τη βοήθεια του αλευριού.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί που έχετε λαδώσει από κάτω και βάζετε τα τυριά και την ντομάτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο. Ρίχνετε και κομμάτια ρόκας και προσούτο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ