Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με φέτα και μυρωδικά

Κολοκυθόπιτα με φέτα και μυρωδικά…  Μια πανεύκολη συνταγή για την καλύτερη κολοκυθόπιτα που έχετε δοκιμάσει.

 

Υλικά – Κολοκυθόπιτα με φέτα και μυρωδικά

1 πακέτο φύλλο κουρού
6τμχ κολοκυθιά μέτρια
3τμχ κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 τμχ πράσσο
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
2 αυγά
100ml ελαιόλαδο
500 γραμμ. φέτα
5 κουταλιές της σούπας ξινό τραχανά

Διαδικασία

Τρίβουμε τα κολοκυθιά στον τρίφτη στο χοντρό. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι αλατίζοντας τα και τα αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε στις παλάμες μας το κολοκύθι και στρίβουμε πολύ καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά, προσθέτουμε το κολοκύθι στο μπολ με τα υπόλοιπα. Χτυπάμε δυο αυγά και προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα και την προσθέτουμε και αυτή στο μπολ με τα λαχανικά. Τέλος, βάζουμε τον τραχανά και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Απλώνουμε το ένα φύλλο κούρου σε λαδωμένο ταψί 25χ35 εκ, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Αναδιπλώνουμε τα φύλλα να πάνε απ’ τη κάτω πλευρά του ταψιού, λαδώνουμε με ένα πινέλο την πάνω πλευρά, χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε μερίδες και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ