Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια σωτέ

Μανιτάρια σωτέ, εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό, αλλά και ιδανική πρόταση για ένα light γεύμα! Ο Πέτρος Συρίγος δίνει την καλύτερη συνταγή.

 

 

Υλικά – Μανιτάρια σωτέ 

1 κιλό μανιτάρια λευκά στρογγυλά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Διαδικασία

Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι. Κόβουμε στη μέση τα μανιτάρια ή στα 4, σε περίπτωση που είναι μεγάλα και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε πολύ καλά, αυτό θα πάρει περίπου 5-6 λεπτά (προσοχή η ένταση της φωτιάς να είναι δυνατά για να μην προλάβουν να βγάλουν τα υγρά τους).

Μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα.
Όταν μαλακώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ