Η συνταγή της ημέρας: Πουρές πατάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μπορεί να είναι η εύκολη λύση για το μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι, όμως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου απογειώνει γευστικά τον πουρέ πατάτας. Αξίζει να τον φτιάξετε σπίτι.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο σχοινόπρασο

Διαδικασία

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους (καρέ), τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε το σκεύος. Αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Μπορείτε να τις τσιμπήστε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε. Όσο βράζουμε τις πατάτες, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, την κρέμα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε τα υλικά.

Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να βράσουν οι πατάτες. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο.  Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να έρθει η ώρα να τον σερβίρουμε, αν θέλουμε πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Επίσης, είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για το φαγητό σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ