Η συνταγή της ημέρας: Τορτελίνια με μπέικον και 4 τυριά

Τορτελίνα με μπέικον και 4 λαχταριστά τυριά! Μια φανταστική και πανεύκολη συνταγή για να την απολαύσεις για το μεσημεριανό σου ή ακόμα και για το βραδινό σου γεύμα. Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

 

Υλικά

500 γραμμ. τορτελίνια με τυριά
1 λίτρο γάλα
50 γραμμ. βούτυρο
60 γραμμ. αλεύρι
160 γραμμ. γκοργκοντζόλα
160 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένο
150 γραμμ. τσένταρ τριμμένο
15 φέτες μπέικον
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία

Βράζουμε τα τορτελίνια  με τυριά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφει η συσκευασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και, αν ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα σε δόσεις.

Αφαιρούμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε όλα τα τυριά (κρατάμε 1 χούφτα παρμεζάνα) κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.

βάζουμε τα τορτελίνια στο ταψάκι μας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα που κρατήσαμε και λίγο φρυγανιά. Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ