Υλικά
Ingredients
-
Includes
200 γραμμάρια Βιτάμ soft
-
Includes
2 φύλλα σφολιάτας
-
Includes
350 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
-
Includes
200 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
Includes
160 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
-
Includes
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
Includes
1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
-
Includes
100ml κρέμα γάλακτος
-
Includes
80 γραμμάρια τριμμένο τυρί ένταμ
-
Includes
30 γραμμάρια παρμεζάνα
-
Includes
Αλάτι
-
Includes
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
- Λιώνουμε 100 γραμμάρια Βιτάμ και αλείφουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη μισή περίπου ποσότητα.
- Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας κατά μήκος σε 6 μακρόστενες λωρίδες.
- Τοποθετούμε τις 3 λωρίδες σφολιάτας στο ταψί και τις αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ που έχει περισσέψει.
- Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε 100 γραμμάρια Βιτάμ. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και σοτάρουμε καλά.
- Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτουμε το τυρί ένταμ, ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση πάνω στις 3 σφολιάτες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στο ταψί.
- Κλείνουμε με τα άλλα 3 φύλλα σφολιάτας, πιέζουμε τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι και χαράζουμε σε 2 σημεία πάνω σε κάθε φύλλο. Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο Βιτάμ.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε φούρνο στους 180-200°C για 25-30 λεπτά.