Τα αντικαρκινικά οφέλη των μανιταριών

Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως μετά τα καρδιαγγειακά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη Ούγγρων επιστημόνων, τα μανιτάρια έχουν ευεργετική δράση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και των βακτηρίων του πεπτικο.

Έχει αποδειχθεί ότι τα μανιτάρια μπορούν να αναστέλλουν την καρκινογένεση και τη μικροβιακή ανάπτυξη, κυρίως χάρη στους δευτερογενείς μεταβολίτες, όπως τις κινολόνες, τα στεροειδή, τα τερπένια, την ανθρακινόνη και τα παράγωγα βενζοϊκού οξέος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ