Το πιο εύκολο τηγανόψωμο με τυρί που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά – Ζεστό και αφράτο, είναι μούρλια

Τηγανόψωμο: Τι καλύτερο από μία εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σνακ που λειτουργεί ως comfort food για τις δύσκολες ώρες της λιγούρας;

Τα τηγανόψωμα είναι αυτό ακριβώς. Ζεστά, αφράτα ψωμάκια ιδανικά για τις αλμυρές λιγούρες τη μέρα αλλά και το βράδυ. Πέραν αυτού, συνοδεύουν τέλεια μια μεγάλη ποικιλία από γεύματα, αποτελώντας ένα πιο ενδιαφέρον υποκατάστατο ψωμιού.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη καθώς δε χρειάζεται καν μίξερ και το νόστιμο παρασκεύασμα θα είναι έτοιμο στο πι και φι!

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι
  • 400 μου νερό χλιαρό
  • 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κ γ ζάχαρη
  • 1 κ γ αλάτι
  • 1 κ σ σπορέλαιο

Εκτέλεση

  • Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  • Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
  • Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε.
  • Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ