Αναδρομικά: Αυτή είναι η τροπολογία – Μητσοτάκης: Θα καταβληθούν εφάπαξ

Την τροπολογία με την οποία θα καταβληθεί εφάπαξ στους συνταξιούχους το ποσό των αναδρομικών που δικαιούνται μετά την απόφαση του ΣτΕ και την πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού κατέθεσε ο υπ. Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους συνταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά που δικαιούνται βάσει της απόφασης του ΣτΕ.

«Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Μιλάμε για ποσό 1,4 δισ. ευρώ που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και επεκτείνεται και στου δημοσίου», είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, και συνολικά αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Ωστόσο έσπευσε να διαμηνύσει ότι η συγκεκριμένη δαπάνη «αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων. Η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες και να κρατάει εφεδρείες».

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ