Ακατάσχετα και ανεκχώρητα τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Aκατάσχετα και χωρίς συμψηφισμό με άλλα χρέη προς το Δημόσιο θα είναι τα αναδρομικά ποσά που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατίθεται άμεσα στη Βουλή και όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, θα προβλέπει ότι τα αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους:

  • θα είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων
  • δεν θα δεσμεύονται και δεν θα συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση, το δημόσιο, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα ποσά που θα λάβουν τώρα οι συνταξιούχοι δεν θα παρακρατηθεί φόρος 20% αλλά θα φορολογηθούν το 2021 με το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να υποβάλλουν το επόμενο έτος τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου τα σπάσουν τα ποσά σε δυο έτη (2015 και 2016) περιορίζοντας έτσι τη φορολογική τους επιβάρυνση. Να υπενθυμίσουμε ότι τα αναδρομικά αφορούν τις κύριες συντάξεις και το 11μηνο Ιούνιος 2015 -Μάιος 2016.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, η κατάθεση της ρύθμισης θα γίνει τις επόμενες ημέρες. «Τόσο η καταβολή τους όσο και η νομοθετική πρωτοβουλία είναι μια κίνηση σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας», σημείωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι η καταβολή του ποσού κατέστη εφικτή χάρη στις δημοσιονομικές «εφεδρείες» που κράτησε η κυβέρνηση και την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ