Από 18 Ιανουαρίου οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια – Ποιοι ιδιοκτήτες θα πάνε στον δεύτερο κύκλο πληρωμών

Σταδιακά, σε δύο κύκλους, θα πραγματοποιούνται οι πληρωμές των αποζημιώσεων σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκάστηκαν να αποδεχθούν μειώσεις 40% στα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

Στον δεύτερο κύκλο θα διενεργούνται οι πληρωμές των δικαιούχων οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις Covid με λάθη ή παραλείψεις που δεν επέτρεψαν την εκκαθάρισή τους και δεν κατέστησαν δυνατή την έγκριση των πληρωμών στον πρώτο κύκλο.

Για τις μειώσεις ενοικίων του μηνός Νοεμβρίου 2020, ο πρώτος κύκλος πληρωμής των αποζημιώσεων ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ο δεύτερο κύκλος την 1η Φεβρουαρίου. Για τις μειώσεις ενοικίων του μηνός Δεκεμβρίου 2020, η καταβολή των αποζημιώσεων θα ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Οι αποζημιώσεις ανέρχονται στο 50% των απωλειών που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες από τις μειώσεις των μισθωμάτων. Τα ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που οφείλουν να έχουν γνωστοποιήσει οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες στην εφαρμογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών, κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Αποστόλου Βεσυροπούλου, που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δικαιούχοι να εισπράξουν τις αποζημιώσεις είναι και οι υπεκμισθωτές και οι κληρονόμοι πρόσφατα θανόντων ιδιοκτητών και υπεκμισθωτών.

Οι κληρονόμοι υποχρεούνται προηγουμένως να υποβάλουν στη ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι έχουν καταστεί κληρονόμοι.

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι το ποσό κάθε αποζημίωσης δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ