Κορωνοϊός στη Λακωνία: «Εξετάζεται τοπικό lockdown» – Τι είπε ο Τσιόδρας

Τη Λακωνία επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή του Ευρώτα.

Μαζί με τον κ. Τσιόδρα ήταν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν από ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα δράσης στην περιοχή, που συντονίζει ο καθηγητής κ. Χατζηχριστοδούλου και ο ΕΟΔΥ και αφορά την ανίχνευση ελονοσίας, η οποία πραγματοποιείται μέσω διερεύνησης εμπυρέτων ώστε να μη χάνουν περιστατικά ελονοσίας.

«Είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε ο ιός -ελπίζουμε πολύ σύντομα- και θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά στην περιοχή», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι «πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ