Άγιος Νικόλαος Κρήτης: Τα χελωνάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία Άμμου

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην παραλία της Άμμου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης χελωνάκια έσπασαν τα αυγά τους και έκαναν την εμφάνιση τους. Οι νεοσσοί βγήκαν από την άμμο γύρω στις 11 το βράδυ, και υπολογίζονται πως είναι γύρω στα 50 χελωνάκια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου επισημαίνει πως η διαχείριση από την πλευρά των παρευρισκομένων ήταν λανθασμένη, καθώς δεν πρέπει να αγγίζονται και να μεταφέρονται οι νεοσσοί στη θάλασσα, γιατί είναι απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση τους να φτάσουν εκεί με τις δικές τους δυνάμεις.

Η ΔΑΕΑΝ θα επικοινωνήσει με τα καταστήματα για να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για την διαφύλαξη της διαδικασίας και ίσως τοποθετήσει εθελοντές για επίβλεψη στον χώρο.

Σε 10 περίπου ημέρες θα έχουμε “γεννητούρια” και στην Κιτροπλατεία.

Όπως αναφέρει ο ΑΡΧΕΛΩΝ η σποραδική εμφάνιση μεμονωμένων φωλιών θαλάσσιας χελώνας σε διάφορα σημεία της Ελλάδος είναι συνηθισμένη λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής της χώρας. Κάθε φωλιά μπορεί να είναι σημαντική για τη μελλοντική επιβίωση των θαλάσσιων χελωνών στην κλιματική αλλαγή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ