Χρίστος Δήμας: Άμεση η ανάγκη για σύνδεση της έρευνας με τον πρωτογενή τομέα

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρίστος Δήμας.

Όπως τονίζει ο ίδιος, στην συζήτησή τους τονίστηκε πως είναι «απολύτως απαραίτητο να συνδεθεί πολύ πιο αποτελεσματικά η επιστημονική έρευνα και η εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα».

Η ανάρτηση του Χρίστου Δήμα: 

«Απολύτως απαραίτητο να συνδεθεί πολύ πιο αποτελεσματικά η επιστημονική έρευνα και η εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.»

Αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα – ELGO Demeter κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου και συμφωνήσαμε πως ξεκινάμε άμεσα τις επαφές προκειμένου να δρομολογηθούν ουσιαστικές ενέργειες.

Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ✅ εμβληματική ερευνητική δράση για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό, ✅ για την στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και ✅ την γενικότερη πολιτική ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων μας.

📍Φυσικά συζητήσαμε και για την Κορινθία, ειδικότερα την ✅ αναβάθμιση του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στις Κεχριές ειδικά στο ερευνητικό σκέλος, ✅ τον εκσυγχρονισμό της Σχολής Αμπελουργίας-Οινολογίας στην Νεμέα που προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και ✅ το Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΧΕΠΑ Βέλου, ώστε να είναι προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις.

https://www.facebook.com/christos.dimas.nd/posts/3329841030398030

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ